fbpx

Descăpăcitură Bio – 450g

(2 recenzii de la clienți)

25,00 lei

Acest ”medicament”, realizat de albine în farmacia stupului, are o aromă deosebită şi păstrează proprietăţile terapeutice ale elementelor active din compoziţia sa: mierea, ceara, propolisul, enzimele şi antibioticele naturale. Datorită compoziţiei sale, descăpăcitura are proprietăţi terapeutice şi curative deosebite.

Se recomandă folosirea căpăcelii în următoarele situaţii:

– afecţiuni ale stomacului (mai ales ulcere)

– afecţiuni ale ficatului

– afecţiuni ale cavităţii bucale (stomatită, paradontoză)

– afecţiuni respiratorii (faringite, laringite, astm, etc.)

– infecţii- datorită efectului antibiotic

– afecţiuni cardiace- stimulează activitatea cordului

– stimulează activitatea sistemului imunitar

– este un bactericid puternic

– are efect de lubrefiere a vaselor de sânge şi de aceea este foarte utilă în cazul persoanelor care au probleme cu aparatul circulator.

Se consumă prin mestecare până când ceara se topeşte în gură. În acest fel asigură şi o igienă orală deosebită, iar efectele sale sunt mai puternice. Specialiştii recomandă o cură de minimum 14 zile, urmată de 1 lună pauză, după care, se poate relua. Descăpăcitura trebuie ţinută într-un loc uscat, întunecos şi răcoros.

Descriere

Descăpăcitura este un produs apicol mai puţin cunoscut, dar cu reale beneficii pentru sănătate. Este practic capacul de la fagure, cu care albinele ”sigilează” mierea depusă în fiecare celulă a stupului. Când albinele aduc nectarul în stup, acesta conţine multă apă. Prin trecerea mierii de albine din celulă în celulă, ea este vânturată şi îmbogăţită cu o serie de enzime. Acest proces se desfășoară până când umiditatea ajunge la 17-18%.Astfel, nectarul se transformă în miere.

Pentru a putea păstra mierea (perioade de timp foarte îndelungate), albinele acoperă fiecare celulă din fagure cu un căpăcel. Acest căpăcel este format din straturi succesive de ceară şi propolis. Rolul propolisului este de a steriliza mierea, iar rolul cerii este acela de a asigura etanşarea şi de a împiedica pătrunderea aerului. Astfel, mierea se păstrează cu toate calităţile ei, şi termenul de valabilitate devine nelimitat. Când fagurele este căpăcit în proporţie de 2/3, apicultorul ştie că mierea este matură şi poate fi recoltată. Cu ajutorul unui instrument special se îndepărtează aceste capace, iar produsul rezultat se numeşte descăpăcitură. Pe lângă ceară şi propolis, descăpăcitura mai conţine şi miere, enzime, dar şi alte substanţe, care au rol de antibiotic sau de conservant.

Informații suplimentare

Greutate0,62 kg

2 recenzii pentru Descăpăcitură Bio – 450g

  1. Adina Colea

    Un produs foarte bun! Merită încercat! Noi luăm de fiecare dată când simțim nevoia de ceva dulce!
    Mulțumim Stupina Apetrei!

  2. teopachita (proprietar verificat)

    un produs foarte bun , il folosesc mai mult de 1 an cu pauze,este eficient, multumesc Stupina Apetrei ptr. promptitudine si seriozitate

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *cele mai căutate produse

...o selectie ce ne reprezinta!